Openingsuren: donderdag & vrijdag van 14u tot 18u en zaterdag van 11u tot 17u en elke eerste zondag van de maand van 13.30u tot 17u
Adres: Liersesteenweg 58, 2520 Emblem
E-mail: info@cartnscrapart.be - Tel: 03/480.31.69


link naar onze webwinkel (klik op logo)

zaterdag 19 december 2015

Flor en Floor op een watervalkaart


Hallo iedereen,

Als designteamlid kregen we de kans om met de stempels van Flor en Floor en te werken.
Het is de bedoeling om jullie zo veel mogelijk te inspireren om zelf aan de slag te gaan.
Tijdens de kersthappening hebben jullie veel voorbeeldjes te zien gekregen. De volgende kaart is er daar eentje van. Het is een "watervalkaart".De stempeltjes zijn ingekleurd met distress markers.
 Het gebruikte papier is van de collectie Durable van Authentique.

Ik heb gebruik gemaakt van een waterval in deze kaart.

Nu was ik net aan het denken. Bij het rondneuzen in de winkel heb ik gezien dat er een klein paperpadje is ter grootte van een labeltje bij deze papiercollectie. Misschien is het leuk om deze te gebruiken voor de kaartjes op de waterval. Dan moet je er wel op letten dat je de grootte van de kaartjes even aanpast aan de groter van de papiertjes uit het designpapier.
Het papier uit de 6x6 inch paperpad kan je dan gebruiken om je kaart aan te kleden.

Mijn basis kaart is een easelkaart. Deze kan je mooi open zetten.
Hiervoor neem je een stuk cardstock van 13,5 cm bij 27 cm. Je kan ook groter nemen 15cm bij 15cm. Wel aan denken dat je dan je rillijnen moet aanpassen.
Je rilt je kaart in het midden. Hier is dat 13,5 cm. Vervolgens ril je het tweede deel van je kaart nog eens in de helft. Bij mij is dit dan op 20,25cm.
Je vouwt deze kaart op de rillijnen. Leg nu je kaart zo dat je stuk cardstock dat nog eens in de helft gerild is naar boven ligt.
Je snijdt nog een stuk cardstock van 13,5cm bij 13,5 cm.
Dit stuk plak je op de rechterkant van de rillijn die je kaart in 2 verdeelt.
Je plakt dus enkel de rechter  helft vast.

Nu ga ik proberen om jullie zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe je een waterval maakt.
Lydia Boode heeft mij deze aangeleerd tijdens de workshop stempeltechnieken.

Je snijdt een strook cardstock van ongeveer 4 cm breed. Je kan de volledige lengte van je cardstock nemen. Dan kan je de lengte van de strook achteraf aanpassen aan je kaart.

Deze strook ril je op 4cm, 5,5cm, 7cm, 8,5 cm. Er zit telkens 1,5 cm tussen. Nu kunnen er 4 kaartjes op. Als je meer kaartjes wil, ril je meer lijnen. Je doet dit tape op het eerste stukje van de strook, die 4cm, en tape tussen de rillijnen. Je vouwt de strook op de rillijnen.

Voor de kaartjes snijdt je stuckjes cardstock van 7 op 8,5 cm. Als je deze groter wil, kan dat natuurlijk ook. Dit kan je aanpassen naar de stempel of de prentjes die je erop wil.
Vervolgens plakken we de kaartjes op de strook die we gerild hebben. Het makkelijkste vind ik om de strook te vouwen op de laatste rillijn. Je legt de strook zo dat de lange kant van onder ligt. De kant met de rillijnen leg je naar boven.
Het eerste kaartje plak je op de eerste 4 cm en dan de rest telkens tegen een rillijn aan. Het kaartje dat je eerst hebt geplakt in nu het onderste, het laatste is het bovenste. Let er wel op dat je kaartjes mooi recht hangen en in het midden. Dit valt heel hard op als het niet zo is.
Nu heb je nog een lange strook over. Deze blijft achter je kaartjes.

Snijdt nu een strook van 2cm bij 12 cm. Bekleed deze met designpapier.
Het is heel belangrijk om dit te doen alvorens je de waterval in elkaar zet op je kaart. Je moet namelijk het laatste kaartje van de waterval hierop plakken. 
Als je je kaart bekleed hebt met designpapier kan je de waterval bevestigen.

Plak eerst het strookje met designpapier op je kaart. Enkel van boven en van onder tape. De lange strook moet je  hier namelijk doorsteken.

Doe nu een strook tape op de rechterkant van het onderste kaartje van je waterval.
Leg dan je waterval op je kaart. Steek de lange strook door de strook met designpapier die je net opgeplakt hebt. Bevesig nu het onderste kaartje op de strook met designpapier. Meer hoef je niet te plakken. Je kan nu de lengte van je strook aanpassen aan je kaart. Je kan nu je kaartje aankleden.

Als ik dit nog eens na lees is het een hele uitleg. Maar eigenlijk is het niet zo moeilijk. Wel goed opletten dat je niet te veel vastplakt. Leg eerst alles klaar alvorens te plakken.

Allemaal aan de slag nu en ik hoop dat jullie je werkjes laten zien.


Groetjes Sofie

2 opmerkingen: