Openingsuren: donderdag & vrijdag van 14u tot 18u en zaterdag van 11u tot 17u en elke eerste zondag van de maand van 13.30u tot 17u
Adres: Liersesteenweg 58, 2520 Emblem (bij Lier) - België
E-mail: info@cartnscrapart.be - Tel: 03/480.31.69 (telefonisch enkel bereikbaar tijdens de openingsuren)


link naar onze webwinkel (klik op logo)

zaterdag 15 december 2012

Aftellen naar Kerst 14

Hier mijn 3de bijdrage aan deze aftellen naar Kerst reeks op ons blog. Deze keer een stap voor stap van mij. Mijn excuses voor de slechte foto's, maar ik ben niet zo goed in foto's maken en het weer zit ook echt niet mee deze tijd van het jaar.

U hebt nodig:1 vel cardstock, 2 verschillende vellen designpapier, basismateriaal, 6 theelichtjes, magnolia mal kerstboom, iets om te rillen. Ik heb designpapier van FabScraps gebruikt.

Begin met het snijden van een stuk cardstock van 22cm x 13,5cm.
Ril dit stuk cardstock op de 22cm kant op 10 en 12 cm. Vouw op de ril lijnen. Dit is de basis voor je kaart.


 
 
Snij vervolgens een stuk cardstock van 15cm x 15,5cm. Rillen aan de 15cm zijde op 1,5/3,5/11,5/13,5 cm (rest 1,5cm). Rillen aan de 15,5cm zijde op 1,5/3,5cm.
 


Vouwen op al de rillijnen en de hoeken (weg) knippen zoals op de foto. Dit is het doosje waar de theelichtjes later in komen.Doe dubbelzijdig tape op de stukken zoals op de foto en stans de kerstboom uit het midden van het cardstock.

 
 
Snij nu uit 1 zelfde vel designpapier twee maal: 9,5cm x 13cm en één maal 1,5cm x 13cm. Gebruik deze stukken om de binnenkant van je kaart te versieren.
 Nu kan je het doosje gaan vouwen. Plak eerst de korte flapjes vast aan de zijkanten.Daarna al de beschermlaag van het dubbelzijdig tape verwijderen en het doosje in het midden van uw kaart kleven op +/- 0,5 cm van de onderzijde van je kaart.Snij nu een strookje cardstock van 8cm x 5cm. Ril dit stukje op 1,5/3,5cm en breng een stukje dubbelzijdig tape aan zoals op de foto. Knip de hoekjes schuin af.Dit is het stukje om je doosje te sluiten. Kleef dit in je doosje zoals op de foto.


U kan nu de theelichtjes in het doosje schuiven en het doosje sluiten. Indien u wenst kan u het sluiten met een klein stukje dubbelzijdige tape.

Snij nu stroken van hetzelfde designpapier dat je gebruikt hebt voor de binnekant van de kaart. 2 stroken van 1,5cm x 11cm en 2 stroken van 1,5cm x 7,5cm. Deze stroken gebruik je om de kanten van je doosje te bekleden.Je doosje is klaar. Versier verder naar keuze! U kan het doosje ook met andere dingen vullen dan theelichtjes en dan is het een leuke verpakking voor een geschenkje.2 opmerkingen:

  1. Deze vindt ik super, heb in de week nog op youtube aan het neuzen geweest voor een manual voor zo een kaarsendoosjeskaart ... joepie en mercikes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super mooi doosje ik ga dat nog proberen te maken voor geschenkje

    BeantwoordenVerwijderen