Openingsuren: donderdag & vrijdag van 14u tot 18u en zaterdag van 11u tot 17u en elke eerste zondag van de maand van 13.30u tot 17u
Adres: Liersesteenweg 58, 2520 Emblem (bij Lier) - België
E-mail: info@cartnscrapart.be - Tel: 03/480.31.69 (telefonisch enkel bereikbaar tijdens de openingsuren)


link naar onze webwinkel (klik op logo)

zondag 16 december 2012

Aftellen naar kerst 15

Dag lieve lezers,

vandaag wil ik jullie tonen hoe ik onlangs een speciaal kerstkaartje maakte dat geïnspireerd is op een kaartje van Yanitza uit het Magnolia Ink Magazine nummer 6 (december 2012).

Dit zijn de benodigheden :Voor de basiskaart, sneed ik een stuk kraft cardstock uit van 12 x 30 cm.
Ik vouwde dit stuk cardstock in 2 zodat ik een kaart had van 12 x 15 cm.Daarna sneed ik een stuk groen cardstock of design papier en een stuk design papier uit.  Afmetingen zijn 
114,6 x 14,6 cm en 11,2 x 14,2 cm.  Sorry voor de slechte foto (met flits), het groen is geel geworden ;-)De kaart en het groene papier bewerkte ik aan de randjes met Walnut Stain Distress Inkt.
Op het design papier naaide ik een randje, distresste het met een distresstool en bewerkte ik ook weer de randjes met Walnut Stain Distress Inkt.
Alles op elkaar geplakt, vormt dit de basiskaart :Ik stempelde mijn Magnolia stempels  "Tilda with Ribbon" op aqarelpapier en tekstempel "Sweet Christmas Dreams" met Sepia inkt op Kraft cardstock.
Dan kwam de cuttlebug er aan te pas : met nestabilities sneed ik mijn stempelafdrukje uit en een ook een scalloped Oval uit rood cardstock.  Tevens gebruikte ik een Magnolias Doohickey "So Wrapped Lovely" om uit mijn rood designpapier een hartjes-tag te stansen.
Ook stempelde ik de "Sweet Christmas Dreams" met bruine sepia inkt op kraft CardstockDan ging ik verder : een stuk ribkarton van 9 x 14 cm en nog een stuk design papier van 4 x 15,2 cm.  
De bloemetjes die ik wilde gebruiken, heb ik nog bespoten met Glimmer Mist (pearl) en het stempelafdrukje heb ik ingekleurd met distress inkt.


Alle "papiertjes" werden aan de boordjes duchtig bewerkt met Walnut Stain Distress Inkt.

Dan gewoon alles in laagjes op elkaar kleven en klaar is kees.
Eerst het ribkarton dwars over je kaart.  Wat tule en wat kant er op en dan het stempelafdrukje.  Groene takjes (Magnolias Doohickey) en meeldraadjes onder de witte bloem van Prima, rode roosjes van Wild Orchid Crafts werken het geheel af.

De hart-tag krijgt nog wat kant bovenaan en een kerstbedeltje en wordt onder het stempelafdrukje geschoven. De tekststempel kreeg nog een vlagjesvorm.

Dit is dan het eindresultaat.

- klik op de foto om 'm te vergroten -


Het is wel een behoorlijk drukke kaart.  Persoonlijk zou ik binnenin ook nog wat extra designpapier kleven (restjes of zo) om 'm helemaal af te maken.  Ter informatie, het design papier is van Authentique (Festive).
Ik hoop dat deze kaart als inspiratie kan dienen voor jullie.

Groetjes,

Marijke.

1 opmerking: